Cikkek

Hurrá, nyaralunk!

5 + 1 tanács, ami megkönnyíti a pakolást

2020. 07. 31.

Nyaralni mindenki szeret, pakolni viszont már kevésbé. Akár hosszabb, akár rövidebb időre utazol, érdemes megfontolni néhány praktikus tanácsot, ha nem akarsz feleslegesen cipekedni, de azt sem szeretnéd, hogy valami fontos otthon maradjon.

1.      Írj listát!

Akár már hetekkel a nyaralás előtt elkezdheted írni a listádat azokról a dolgokról, amiket szeretnél magaddal vinni az útra. Fontos, hogy mindig kéznél legyen, hogy ki tudd egészíteni, amikor valami eszedbe jut. A lista írásával nem csak a kapkodást kerülheted el, hanem abban is segít, hogy lelkileg ráhangolódj az utazásra. 

2.      Csavard fel!

Hiába tudod, hogy a becsomagolt ruhák egy része érintetlenül kerül majd vissza a bőröndbe, mégsem olyan könnyű otthon hagyni egy-egy darabot. Nem is kell otthon hagynod, ha beveted a csavarós csomagolási technikát: az összehajtott ruhákat egyszerűen csavard fel, mint a palacsintát! Egymás mellé – és fölé – helyezve sokkal több minden el fog férni még egy kisebb bőröndben is.

3.      Csomagold külön!

A zoknikat és a fehérneműket pakold egy kisebb vászonzsákba, így nem gurulnak szét a bőröndön belül, és sokkal rendezettebb marad a táskád akkor is, ha útközben ki kell nyitnod.  Ha hátizsákos túrára indulsz, akkor ez a módszer nagyon megkönnyíti majd, hogy ne alakuljon ki káosz a cuccaid között.

 4.      Egyszerűsíts! 

Válassz gyorsan száradó és kevésbé gyűrődő ruhadarabokat! Nem valószínű, hogy sokat fogsz vasalni a nyaralás alatt. Ne a vakáción próbálj bevetni egy-egy soha nem hordott ruhát: amit itthon nem szívesen (vagy soha nem) hordasz, azt most sem fogod felvenni és csak feleslegesen foglalja majd a helyet.

5.      A kevesebb több!

Nem kell a fél gyerekszobát bepakolni, ha gyerekekkel utazol. Legyen ott két-három kedvenc játék, amit bármikor elő lehet kapni, de hidd el, nyaralás alatt még a kisebbek is könnyedén elfoglalják magukat: nem valószínű, hogy strandolás vagy kirándulás közben unatkozni fognak. A nagyobbaknál jól jöhetnek a társasjátékok kisebb, utazó verziói vagy egy pakli kártya.

 + 1 Te se maradj otthon!

A nyaralás akkor lesz valódi kikapcsolódás, ha tényleg kikapcsolsz. Ha a gondolataid állandóan az otthoni vagy a munkahelyi tennivalók körül forognak, az olyan, mintha félig otthon maradtál volna. Van, akinek szó szerint ki kell kapcsolnia a mobilját, hogy ki tudjon szakadni a megszokott ritmusból, de ha neked nincs szükséged ilyen szigorú digitális detoxra, a munkahelyi e-maileket akkor se olvasgasd a strandon. Inkább merülj el egy jó könyvben, vagy egyszerűen csak élvezd az életet, végülis nyaralsz!