Cikkek

Bőrápolás nyáron

5 tipp a nyári bőrápoláshoz

2020. 08. 14.

A nyári melegben a bőrünk is több hidratálásra, felfrissülésre vágyik. Nézzük, mit tehetünk azért, hogy ragyogó és élettel teli legyen!

1. Hidratálás mindenek előtt  

Amikor meleg van, nem csak te vagy szomjas, a bőröd is az lehet. A szép bőr titka éppen ezért a külső-belső hidratálásban rejlik. Ügyelj rá, hogy sok folyadékot fogyassz, lehetőleg tiszta vizet, gyümölcslevet vagy limonádét. Ha a belső hidratálás megfelelő, a bőröd is könnyebben regenerálódik még strandolás után is. A testápolódat érdemes kevésbé zsíros, könnyedebb állagú termékre cserélni: próbálj ki egy hűsítő és tápláló aloe vera-t tartalmazó testápolót vagy egy különleges textúrájú testhabot. Mindkettő nagyon gyorsan beszívódik a bőrödbe, nem hagynak zsíros utóérzetet és nem utolsósorban isteni az illatuk!  

2. Radírozás helyett gyengéd arctisztítás

Az arcbőr is más ápolást igényel ilyenkor: a nyári melegben hajlamosabb a túlzott faggyútermelődésre, ezért különösen fontos a rendszeres arctisztítás. Ha sokáig szeretnéd megőrizni napbarnította arcszínedet, akkor inkább tedd félre az arcradírt, és válassz egy könnyedebb tisztító zselét vagy habot. Hetente egyszer egy frissítő, vitalizáló pakolás is nagyon jót tesz: válassz olyat, ami segít a gyengéd hámlasztásban is.

3. Kevesebb táplálás, több hidratálás

A kulcsszó továbbra is a hidratálás, ezért a nehezebb, tápláló krémeket inkább éjszakára használd: eljött a könnyed, vizesebb bázisú arckrémek ideje. Ezekben a kozmetikumokban kevesebb az olaj és a zsiradék, ezért használat közben kellemesen könnyűnek érzed majd a bőrödön.

4. Fényvédelem a hétköznapokon

Ne csak nyaralás közben gondoskodj a megfelelő fényvédelemről! A szép bőr érdekében alapvető, hogy délelőtt 11 és délután 15 óra közötti időszakban ne tedd ki közvetlen napfénynek, hiszen ilyenkor a legmagmagasabb az UV-sugárzás. A bőrödet az autóban ülve vagy az utcán sétálva is éri a nap, ezért ilyenkor is érdemes fényvédő krémet használni.

5. Szabadság a lábaknak is

Szandál, papucs vagy mezítlábas séta a fűben: csodás érzés, de egyben azt is jelenti, hogy jobban igénybe vesszük a lábaink érzékeny bőrét. Zuhanyzás után ne feledkezz meg a lábfejed és a sarkad ápolásáról, és használj puhító, tápláló, kifejezetten erre a területre kifejlesztett krémet. Egy illóolajos lábfürdő hihetetlenül frissítő tud lenni, érdemes kipróbálni!