• Delivery Országos kiszállítás, 30.000 Ft felett és egyben 50 kg alatt szállítási díj nélkül!
 
Termékek
Akció
Kedvencek
Kosár
A víz világnapja

A víz világnapja

7 érdekesség a vízről, ismerd meg miért is olyan fontos a szervezetünk számára!

Március 22. - A víz világnapja

A víz világnapja alkalmából, nézzük meg miért is ő a legjobb barátja az egész szervezetünknek:

1. Az emberi test 2/3 része és az agy 75%-a víz. Az uborka pedig a világ legnagyobb víztartalmú zöldsége a maga 96,7 %- ával. Megállapíthatjuk, hogy a víz ez élő szervezetek legfontosabb építőeleme.

2. A vesénk körülbelül 150 liter folyadékot szűr át egy nap alatt. Ezzel szemben egy nap kb. 2-4 liter víz vész el a vizelettel, légzéssel vagy verítékkel az emberi szervezetből. Emiatt, ha nem folyamatosan iszunk vizet, a vesék nem tudják ellátni a funkciójukat és ez vesebetegséget eredményezhet.

3. Amikor valaki szomjasnak kezdi érezni magát, sajnos addigra a szervezet már 1%-ot veszített vízháztartásából. Nagyon fontos, hogy ne várjuk meg soha, hogy szomjasnak érezzük magunkat, törekedjünk arra, hogy egész nap hidratáltak legyünk.

4. A víz segít továbbá megőrizni alakunkat is, mert szabályozza az étvágyat és az anyagcserét. A vízfogyasztás jobb egészséghez vezet azáltal, hogy kimossa szervezetből a salakanyagokat és baktériumokat, amik a betegséget okozzák. A víz az elsődleges szállítási módja a tápanyagoknak a szervezetben, és elengedhetetlen a megfelelő vérkeringéshez is. A víz segíti az emésztési folyamatot és megfelelő bevitele megakadályozza a székrekedést is.

5. A víz a legjobb ránctalanítószer, mert természetesen hidratálja a bőrt, és biztosítja a sejtképződését a bőr rétegei alatt.

 6.Több tanulmány is készült azzal kapcsolatban, hogy a víz bevitele 80%-kal növeli a fizikai álló- és a munkavégző képességet. A kedvezőtlen folyadékbevitel miatt a vér besűrűsödik és nehezebben folyik. Ez nem csak a szervekben és a szövetekben okozhat nehézségeket, de a szívben is. A napközben jelentkező ólmos fáradságot akár a folyadékbevitel hiánya is okozhatja.

7. Manapság már modern eszközöket is bevonhatunk, hogy rendszeressé tegyük a folyadékbevitelünket, rengeteg féle vízivásra buzdító applikáció létezik. Itt be tudjuk állítani, hogy mennyi folyadékot szeretnénk bevinni, mekkora pohárból iszunk és az applikáció adott időközönként emlékeztetőt küld a telefonunkra, így biztosan figyelni tudunk a víz pótlásra napközben is, bárhol legyünk.

Termékek
Kedvencek
Belépés
Kosár