Receptek

Bogyós gyümölcsös tiramisu

HOZZÁVALÓK

4 főre 90 perc

1 bögre ribizli

1 citrom héja és leve

1 ½ bögre málna

2 bögre eper

¾ bögre málnalekvár (mag nélküli)

¼ teáskanál mandula kivonat

1 csipet fahéj

1 bögre porcukor vagy darált barna cukor

1 ½ teáskanál vanília kivonat

20 db babapiskóta

1 bögre mascarpone

1 ¼ bögre tejszín

¾ bögre ricotta

Elkészítés

Egy jénai tálba fektessük le a babapiskótát. A tejszínt verjük fel ¾ bögre bögre cukorral, majd adjuk hozzá a ricottát, a mascarponét, a citromhéjat, a fahéjat, a vanília és a mandula aromát. Keverjük tovább, míg közepesen kemény krémet kapunk. A krém felét öntsük a babapiskótára és egyengessük el rajta, ezután öntsük a lekvárt a krémre. A maradék babapiskótát tegyük a lekvárra, majd fedjük be a krém másik felével.Egy másik tálban turmixoljuk össze az epret, a ribizlit és a málnát ¼ bögre cukorral és a citrom levével. A gyümölcsös keveréket öntsük a sütemény tetejére és hagyjuk lecsorogni. Tálalás előtt legalább egy órát hagyjuk pihenni, hogy megpuhuljon a piskóta.