• Delivery Országos kiszállítás, 30.000 Ft felett és egyben 50 kg alatt szállítási díj nélkül!
 
Termékek
Akció
Kedvencek
Kosár
Mandulaliszt

Mandulaliszt

Enyhén édes aromájú lisztfajta, sütéshez, főzéshez – nem csak lisztérzékenyeknek!

mandulaliszt kedvelt alapanyag az egészségtudatos trendeket követők körében, gyakran megjelenik a gluténmentes, gabonamentes és paleo étrendekben. A cukrászok már régóta használják, kiváló sütési tulajdonságainak köszönhetően: édeskés, marcipánra emlékeztető íze különlegessé varázsolja a leghétköznapibb süteményt is. Lágy piskóta vagy muffin süthető belőle, de a közkedvelt macaron egyik kulcshozzávalója is.

Többféle őrleményt vagy lisztet készítenek belőle: hántolt vagy hántolatlan, teljes zsírtartalmú vagy zsírtalanított készítményekkel találkozhatunk.

zsírtalanított mandulaliszt magas fehérjetartalmú, továbbá rosttartalma is jelentős, emellett pedig szénhidráttartalma a gabonalisztekéhez képest jóval alacsonyabb. A teljes zsírtartalmú mandulaőrleményekhez képest alacsonyabb kalóriatartalommal bír, mivel a feldolgozás során zsírtartalmának nagy része eltávolításra kerül.

A mandulaliszt ásványi anyag tartalma kiemelkedő: nagy mennyiségben és természetes formában tartalmaz kalciumot, magnéziumot, vasat, foszfort, szelént és cinket; bővelkedik antioxidánsokban, telítetlen zsírokban, valamint E-vitamin tartalma is magas. Csökkenti az étkezések után megnövekedett vércukorszintet, antioxidánsai révén eltünteti a szabadgyököket, amely a külsőnkön is megmutatkozik: bőrünk megszépül, az arcszínünk egészségesebbé válik, illetve javítja az emésztést, és immunrendszerükre is jótékony hatása van.

Termékek
Kedvencek
Belépés
Kosár