• Delivery Országos kiszállítás, 30.000 Ft felett és egyben 50 kg alatt szállítási díj nélkül!
 
Termékek
Akció
Kedvencek
Kosár
Hurrá kempingezünk!

Hurrá kempingezünk!

Sátorozik a család! Cikkünkben gyakorlati tanácsokat találsz kicsiknek és nagyoknak.

A sátorozás a gyerekeknek biztosan nagy kaland. Ahhoz, hogy nekünk, felnőtteknek is hasonlóan jó élmény legyen, nem árt alaposan felkészülni rá. Összeszedtük, mire figyelj, hogy mindenki jól érezze magát!

 Ne vidd magaddal az egész házat

 A kempingezés életforma, és ha nincs gyakorlatod benne, előfordulhat, hogy sok felesleges tárgyat pakolsz be. Persze vannak azok a profi, őskempingező családok, akiket mindenki irigykedve néz a szuper praktikus mobil hűtőjük vagy a zsebkendőnyi méretűre összehajtogatható mosogatófelszerelésük miatt, de ha évente csak egy-két alkalommal válsz nomáddá, akkor ilyesmikre nem lesz szükséged. A listaírás sokat segíthet: alapvető felszerelések ne hiányozzanak, de húzz le mindent, ami csak nagyon extrém esetben kellhet.

 Mit fogunk enni?

 Ha teljesen nomád kempingre készültök, akkor biztosan kelleni fog egy konyhai alapfelszerelés, néhány edény és alapvető fűszer. Valószínű, hogy nem akarjátok majd a fél napot főzéssel tölteni, ezért érdemes bedobni néhány gyorsan elkészíthető konzervet vagy készételt, amit csak meg kell melegíteni. Nem, ez nem azt jelenti, hogy hagymás babot kell enni napokig: szuper salátákat készíthetsz friss zöldségekből és tonhalkonzervből, vagy beszerezheted készen, körettel együtt, de akár egy vegetáriánus egytálételt is varázsolhatsz az asztalra. A legjobb, ha megtervezed a menüt a teljes nyaralásra, így biztos, hogy nem marad otthon egy fontos hozzávaló sem, és mindenki jól fog lakni. Ha napközben sokat fogtok kirándulni, vagy esetleg kenuzni, érdemes bedobni néhány gyors energiát biztosító csokit vagy müzliszeletet is, amit magatokkal tudtok vinni a hátizsákban.

 Medvecsapdát vigyek?

 A természetben táborozva sok kellemes és néhány nem annyira kellemes élmény is vár majd rátok. A csillagos éjszakák és a felejthetetlen napfelkelték mellett számítani lehet a szúnyogok, kullancsok és egyéb hívatlan látogatók megjelenésére is. Nem egy hotelben lesztek, ahol minden kívánságotokat lesik, ezért érdemes felkészülni a váratlan helyzetekre is. A szúnyog-és kullancsriasztó az alapfelszereltség része, és a sebtapasz is mindig jól jön.

Gondold végig, hogy mikor cseréltél utoljára elemet a zseblámpában, mert ő lesz esténként az egyik legjobb barátotok. Mindenre nem tudunk felkészülni, és a nagyon speciális helyzetekre talán nem is érdemes. Ha belföldön maradtok, a medvecsapdát és a maláriagyógyszert sem kell bepakolnod.

 Mit hozzanak a gyerekek?

 Biztosan nem lesz szükség az összes alvós plüssre, ami otthon az ágy felét elfoglalja, és a Lego sem annyira praktikus ilyenkor. Jól jöhet viszont egy pakli kártya, vagy a kedvenc társas kisebb, utazó verziója. De a természet is számtalan felfedeznivalót és játéklehetőséget kínál, ezért ritka, hogy egy kempingezés során a gyerekek unatkozzanak. Egy ilyen nyaralás jó alkalom arra is, hogy szülők és gyerekek együtt játsszanak: vigyetek labdát vagy tollast, és kezdődhetnek a meccsek!

 Végül ne feledjük: a kempingezés során teljesen más körülmények közé kerülünk, mint amiket a hétköznapokon megszoktunk. Ez gyakran komfortzónán kívüli élményeket is jelent, ami nem mindig kellemes. Előfordul, hogy már a nap első sugarai felébresztenek, és nem gombnyomásra készül a kávé, de ha néhány napra átadjuk magunkat ennek a különleges hangulatnak, akkor a természethez és önmagunkhoz is közelebb kerülhetünk.

Termékek
Kedvencek
Belépés
Kosár