Cikkek

Vegyszermentes védelem a kullancsok ellen

Irány a természet!

2021. 06. 16.

Irány a természet!

Vegyszermentes védelem a kullancsok ellen

Végre itt a nyár, sok időt tölthetünk a szabadban. Kirándulunk, sportolunk, kempingezünk vagy egyszerűen csak kertészkedünk,  és élvezzük a természet közelségét. De hogyan védekezzünk a kullancsok ellen? A kullancsokkal kapcsolatos egyik legelterjedtebb tévhit, hogy csak a hegyekben vagy a sűrű erdőben csíphetik meg az embert. Pedig a városokban is van esély arra, hogy kullanccsal találkozzunk, akár a parkban ejtőzünk, akár a játszótéren töltjük a délutánt a gyerekekkel. A kullancsok fő élőhelye ugyan az erdő, de a fűben, az alacsony bokrok ágain bárhol meglapulhatnak. Ruhánkon kapaszkodva akár órákkal a szabadban töltött idő után is beférkőzhetnek a pulóver és a nadrág alá, elérve a bőrünket. A kullancsok bárhol bőrünkbe akaszkodhatnak, de a hajas fejbőr, a nyak, a hónalj, a has, az ágyék és a térdhajlat területét érdemes különös figyelemmel átnézni a család minden tagján. A kullancsok gyakran annyira aprók, hogy szabad szemmel csak nagyon közelről lehet észrevenni őket. Csípésük helyét azonban általában érezzük, viszket, „zavar”, ezért ha hasonlót érzünk, érdemes rögtön megnézni az érintett helyet. Persze a megfelelő ruházat is sokat segíthet abban, hogy a kirándulás után ne kelljen magunkból kullancsot kiszednünk. Ha nincs nagyon meleg, hordjunk hosszú ujjú felsőt, hosszú nadrágot és sapkát. Emellett ajánlott a világos színű ruhák viselése, azokon ugyanis sokkal előbb látjuk meg a kullancsokat, amiket aztán könnyedén lesöpörhetünk magunkról. Mindenképpen használjunk valamilyen kullancsrisztót, de ha kerülnénk a kemikáliákat, akkor is van megoldás!

A TICKLESS ultrahangos kullancsriasztók az egész család számára ideálisak – a négylábú házikedvenceket is beleértve. A TICKLESS Európa egyik elsőszámú vegyszermentes parazitaelleni termékeinek gyártója, termékeiket öt kontinens több mint ötven országában forgalmazzák.

Hogyan működik?

A TICKLESS egy ruhára, hátizsákra – kempingezésnél akár a sátorra - akasztható kulcstartó méretű készülék, mely olyan frekvenciájú ultrahangot bocsájt ki, amely az emberek és állatok számára nem hallható, de zavarja a kullancsokat és bolhákat, így távol tartva azokat. Semmilyen vegyi anyagot vagy illatanyagot nem tartalmaz, így biztonságosan használhatóak a felnőttek, gyerekek, babák és kisállatok védelmére is. Az emberek által észlelhető hangok frekvenciatartománya 20–20 000 hertz. Habár vannak olyan háziállatok, melyek hallhatják az ultrahangot, a 40 kHz-es frekvencia már meghaladja a hallási tartományukat.

Biztonságosabbá tesszük szeretteinknek a világot

A TICKLESS Baby & Kid káros vegyianyagok használata nélkül véd a kullancsoktól, hogy gondtalanul élvezhessétek a szabadban töltött időt. Rögzítsük a gyermek ruházatára, és az aktivizálást követően az eszköz 6-12 hónapon keresztül távol tartja a veszélyes vérszívókat. Már újszülött kortól használható, gyakorlatilag a baba első szabadban töltött napjától. Az innovatív és biztonságos ultrahangos technológiának köszönhetően az eszköz érzékelhetetlen babák, a felnőttek és a háziállatok számára.  

Keresd a webshopban: https://ecofamily.hu/catalogsearch/result/?q=tickless