Cikkek

Arctisztítás fontossága a mindennapokban

Miért fontos a mindennapos arcápolás?

2020. 04. 28.

Először is azért, mert frissítő hatású, továbbá azért, mert éjszaka méregtelenít a szervezet, így az arcmosás elengedhetetlen a napi szépségápolási rutinunk során. Reggel indítsuk ezzel a napot!

A modern arclemosókban olyan tisztító hatóanyagok találhatóak, amelyek eltávolítják a sminket és a szennyeződéseket, melyek napközben érték az arcunkat, miközben kíméletesek a bőrünkhöz: nem távolítják el a bőr védelmét szolgáló hidrolipid rétegét.

Végül, de nem utolsó sorban, a bőrápolás eredményességét 70%-ban a helyes bőrtisztítás határozza meg. A kíméletes, de hatékony arctisztítók lehetnek szappan, gél, lotion, és hab állagúak, melyek pH semlegesek, nem szárítják a bőrt, és a legtöbb esetben még bizonyos bőrproblémákra kifejlesztett hatóanyagokat is tartalmaznak. Sajnos sokan tusfürdőt, kézmosót, hagyományos szappant használnak az arcuk tisztítására, azonban ezek a termékek nem erre a területre és nem erre a bőrre lettek kifejlesztve, így sokat árthatnak. Másrészt, ezek a készítmények eltávolíthatják a hidrolipid réteget, ezáltal megszüntetve a bőr védelmi vonalát.

Arctisztítás után mindig használjuk bőrtípusunknak megfelelő hidratáló krémet, szérumot, ezáltal biztosíthatjuk bőrünk megfelelő ápoltságát, fiatalságának, rugalmasságának megtartását.