Cikkek

Csináld magad hajpakolás

Őszi hajápolási tippek otthonra

2020. 09. 16.

...pedig a hűvösebb őszi napok beköszöntével érdemes hajunknak is gazdagabb ápolást biztosítani, hogy új erőre kapjon. Nyáron a napfény és a sós vagy klóros víz hatására hajunk veszíthet hidratáltságából, szárazzá és fénytelenné válhat. Tudtad, hogy a haj 90%-ban fehérjéből áll?  Ezért károsodott, száraz haj esetén nem csak a hidratálás, hanem a fehérjepótlás is fontos. Az UV-sugarak képesek lebontani a védőrétegét, így a hajszál belső, mélyebb rétegei védelem hiányában sérülékenyebbé válnak. Szerencsére a fénytelen, száraz haj nagyon jól kezelhető néhány olyan egyszerű és természetes alapanyaggal, mint a tojás vagy az olívaolaj. 

Így készítsd el:
1-2 Tojás: A tojás a legtöbb hajproblémára kiváló megoldás, ráadásul könnyen beszerezhető, olcsó és természetes, amit külsőleg és belsőleg is alkalmazhatunk. Erősebbé teszi a hajat, megelőzi a töredezést és elősegíti a hajszálak növekedését.
1-2 evőkanál Kókuszolaj: A kókuszolaj magas telített zsírsav tartalmának köszönhetően megvédi hajadat a töredezéstől és hogy elveszítse fényét. 
1-2 evőkanál olívaolaj: gazdag E- és K-vitaminban, telítetlen zsírsavakban, és segíthet visszaállítani a haj nedvességtartalmát.