Cikkek

Szőrtelenítés?

Sima ügy!

2020. 07. 17.

Tombol a nyár, irány a strand! A spontán strandolás jó dolog, de ha nemkívánatos szőrszálakat inkább nem vinnél magaddal, akkor jobb, ha előre fel tudsz készülni rá. Mindenki más szőrtelenítési módszerre esküszik, de ha nem vagy biztos benne, hogy neked melyik lenne megfelelő, vagy kipróbálnál valami újat, akkor olvass tovább, mert összeszedtük a legfontosabb tudnivalókat. Alapvetően két tényező  mentén érdemes gondolkodni: mennyi időre biztosít az adott módszer sima bőrt, és mennyit vagyunk hajlandóak szenvedni érte.

 

Borotválás

Ez a leggyorsabb és leginkább fájdalommentes megoldás a nemkívánatos szőrszálak eltávolítására, nem véletlen, hogy a nők nagy része a borotvára voksol. Az egyetlen hátránya az, hogy a szőrszálak néhány nap elteltével újra megjelennek. Főleg nyaralás, utazás alatt praktikus megoldás: akár közvetlenül strandolás előtt is bevethető.

Néhány fontos tudnivaló:

  • Zuhanyzás, fürdés után puhább, a bőr, és a szőrszálak is simábbak, emiatt könnyebb eltávolítani őket.
  • A szőrt a lehető legélesebb pengékkel a szőrnövekedés irányában kell eltávolítani.
  • Soha ne használjunk tompa borotvapengét:  garantáltan bőrpírhoz vagy szőrbenövéshez vezet.
  • Bőrpír és irritáció elkerülésének érdekében érdemes borotvahabot használni: a nőknek készült borotvahabokat ápoló, bőrpuhító és az irritációt csökkentő hatóanyagokkal gazdagítják. A speciális kenőanyagoknak köszönhetően a pengék könnyedén siklanak a bőrön, megkímélve az apró sebektől és vágásoktól.
  • Borotválás után az érzékeny bőr kipirosodhat, az intim területek szőrtelenítése után pedig a bőrnek biztosan alapos ápolásra van szüksége. Tudtad, hogy a napozás utáni hűsítő krémek többsége szuperül alkalmazható borotválás után is?

 

Szőrtelenítő krém

Egy picit hosszabb ideig tart, viszont ugyanolyan fájdalommentes, mint a borotválás. Lehet krém vagy hab állagú, és kémiai úton hat: feloldja a bőrfelszínen található szőrszálakat, ezért felvitel után nagyjából 10 percig kell a bőrön hagyni, majd gyengéden letörölni. Fontos, hogy ha még nem használtál szőrtelenítő krémet, egy kis területen végezz bőrtesztet, hogy elkerüld a bőrirritációt. A szőrnövekedés gyorsaságától függően az eredmény öt-tíz napig tarthat.

 

Gyantázás

Van, aki szerint felér egy emberkínzással, és van, aki szerint nem olyan nagy ügy és megér ennyit, hogy a bőr hosszú ideig sima maradjon. Az otthon használható módszerek közül a hideggyantás megoldás a legegyszerűbb: a gyantát általában előre elkészített csíkokban, szalagokban simíthatod a bőrfelületre, majd ezt kell hirtelen mozdulattal letépni a szőrnövekedéssel ellentétes irányban. Ez a módszer hozza az egyik legtartósabb eredményt, akár négy hétig is sima maradhat a bőröd használat után. Az érzékeny bőrűek óvatosan bánjanak vele, mert akár hosszú órákig is piros maradhat az érintett bőrfelület.

Néhány hasznos tipp:

  • Használj bőrradírt gyantázás előtt! A hideggyanta szalagok sokkal könnyebben rásimíthatók a bőrre, ha az sima.
  • A szalagokat egy olló segítségével könnyedén méretre igazíthatod, így könnyebben illeszkedik majd a szőrtelenítendő bőrfelületre.
  • Egy szalagot többször is felhasználhatsz: ameddig könnyedén rátapad a bőrödre, addig a szőrszálak ellen is hatékony lesz. 
  • Ha érzékeny a bőröd, válassz bőrnyugtató, tápláló olajokkal készült hideggyantát!