Receptek

Szaloncukor házilag

HOZZÁVALÓK

4 főre 150 perc

Gesztenyés szaloncukor (50 db) : 

  • 25 dkg gesztenyemassza
  • 3 ek. holland kakaópor
  • 1 ek. sárgabaracklekvár 
  • 2 ek. méz
  • 1 tk. őrölt fahéj
  • 20 dkg étcsokoládé 

Elkészítés

A gesztenyemasszát, a kakaóport, a lekvárt, a mézet és az őrölt fahéjat alaposan összekeverjük, 1 cm átmérőjű hengereket készítünk belőle, majd kb. 3 cm hosszú darabokra vágjuk. Az étcsokoládét darabokra törjük, gőz felett felolvasztjuk. A gesztenyés masszát egy hurkapálcika segítségével megmártjuk a csokimasszában. Sütőpapírral bélelt tányérra ültetjük őket, majd hűtőbe tesszük min.2 órára. Végezetül színes papírba csomagoljuk őket.