• Delivery Országos kiszállítás, 30.000 Ft felett és egyben 50 kg alatt szállítási díj nélkül!
 
Termékek
Akció
Kedvencek
Kosár
3 illóolaj, ami jó, ha kéznél van nyáron

3 illóolaj, ami jó, ha kéznél van nyáron

Végre itt a nyár! Nyaralás alatt, vízparton, a kertben, vagy kirándulás közben gyakran adódnak olyan helyzetek, vagy apróbb balesetek, amelyeket el kell látnunk. Hogyan használható minderre az aromaterápia?

Nézzünk néhány olyan alapvető illóolajat, amely jó, ha kéznél otthon vagy nyaralás alatt is.

 1.     Levendula

 A levendula illóolaj az egyik legismertebb és legsokoldalúbb felhasználású olaj.

 Csípések

 A levendula illóolaj gyulladáscsökentő hatása miatt nagyon hatékony csípések esetén: egyszerűen cseppentsünk belőle a csípésre, és élvezzük a hűsítő hatást. Gyerekeknél is biztonsággal alkalmazható.

Hideg borogatást is készíthetünk még néhány illóolaj hozzáadásával:

 3 csepp citromfű illóolaj

3 csepp teafa illóolaj

3 csepp levendula illóolaj

3 csepp eukaliptusz illóolaj

100 ml hideg víz

 Csepegtessük az olajokat a vízbe, és egy kis pamutdarabot belemártva tegyük a csípésre.

 Napégés, égés

 Ha a legnagyobb elővigyázatosság ellenére leégtünk, ismét a levendula illóolaj segíthet. A lepirult bőr fájdalmától gyorsan és egyszerűen megszabadulhatunk, ha 1 kanál hideg joghurtba pár csepp levendula illóolajat keverünk és ezzel a keverékkel ápoljuk a bőrt.

Kisebb égési sérülések – amikor például kifröccsen a forró olaj, vagy véletlenül hozzáérünk a grillsütőhöz – esetén a levendula illóolaj töményen is alkalmazható a bőrön, ugyanúgy, mint a csípések esetében.

 Alvászavar

 Ha nyaraláskor a környezetváltozás miatt nehezen alszunk el, vagy a pörgős hétköznapok után nehezen kapcsolunk pihenő üzemmódba, párologtassunk a szobában levendula illóolajat, vagy tegyünk 1 cseppet egy kevés testápolóba vagy valamilyen növényi olajba – jó ötlet például a  mandulaolaj - és masszírozzuk be vele a talpunkat, vagy akár az egész testünket.

 2.     Borsmenta

 Frissítő, hűsítő hatású illóolaj, aminek nagy hasznát vesszük, a nyári hőségben. Fontos tudni, hogy nagy mennyiségben tartalmaz mentolt, emiatt kisbabák, kisgyerekek és várandósok számára nem javasolt a használata!

 Hűsítő borogatás vagy lábfürdő

 A legegyszerűbben hideg borogatásként használhatjuk, egy benedvesített textildarabra cseppentve, de készíthetünk belőle lábfürdőt is. Ez utóbbi esetében egy kanál sóra cseppentsünk 5 csepp borsmenta illóolajat, és keverjük el egy lavór hűvös, de nem jéghideg vízben. Egy 20 perces lábfürdő után sokkal frissebbnek és energikusabbnak fogod érezni magad!

 Utazási rosszullét

 Frissítő, koncentrálóképességet javító hatása miatt hosszú autóutakra is érdemes magunkkal vinni egy üvegcse borsmenta illóolajat. Ha elfáradtunk, cseppentsünk egy keveset az autó padlójára, és élvezzük a frissítő hatást! Fejfájásra és utazási rosszullétre is használhatjuk: az émelygés, a hányinger sokszor már azzal is csökkenthető, ha beleszippantunk a borsmenta illóolajos üvegecskébe.

 3.     Teafa

 Az egyik leghatékonyabb vírus-és baktériumölő illóolaj.

 Kézfertőtlenítés

 Ha utazás közben nincs kéznél a kézfertőtlenítő, helyettesíthetjük teafa illóolajjal. Tegyünk 4-5 cseppet a tenyerünkre és alaposan oszlassuk el.

 Herpesz

 A herpesz soha nem jön jókor, de nyaralás alatt különösen kellemetlen lehet. Ha nincs nálunk a megszokott herpesz elleni kenőcsünk, egy fültisztító pálcára cseppentett teafa illóolajjal kezeljük le az érintett területet.

 Cipők fertőtlenítése

 A nyáron, zokni nélkül viselt cipők kedvező táptalajt jelentenek a gombás fertőzéseknek.   Hintőporba vagy krémbe cseppentve a teafaolaj gyors segítséget jelenthet, de a cipők belsejét is érdemes kezelni ezzel az illóolajjal.

 Kirándulás vagy túrázás után próbáljuk ki ezt a nyugtató, frissítő masszázsolajat, ami gyorsan új életre kelti a fáradt lábakat:

 6 csepp fenyő illóolaj

6 csepp eukaliptusz illóolaj

2 csepp kakukkfű illóolaj

60 ml mandula olaj

Termékek
Kedvencek
Belépés
Kosár