• Delivery Országos kiszállítás, 30.000 Ft felett és egyben 50 kg alatt szállítási díj nélkül!
 
Termékek
Akció
Kedvencek
Kosár
Kik is azok a minimalisták?

Kik is azok a minimalisták?

Mindannyian megtapasztaltuk már a fogyasztói társadalom leggyakoribb ismérvét: több tárgy vesz minket körül, mint amennyit ténylegesen használunk. Feltehetjük persze a kérdést, hogy rossz dolog-e ez, de vizsgáljuk meg, hova vezet a felhalmozás.

Kik is azok a minimalisták?

Apró lépésekkel egy tudatosabb élet felé.

 Mindannyian megtapasztaltuk már a fogyasztói társadalom leggyakoribb ismérvét: több tárgy vesz minket körül, mint amennyit ténylegesen használunk. Feltehetjük persze a kérdést, hogy rossz dolog-e ez, de vizsgáljuk meg, hova vezet a felhalmozás. Az otthonunk szépen lassan, évek alatt megtelik sok-sok olyan tárggyal, eszközzel, amit nem használjuk, esetleg nem is tetszik, de ajándékba kaptuk vagy egy kedves személyre emlékeztet minket, ezért nem válunk meg tőle. A polcon sorakozó csecsebecséket egyre nehezebb rendezetten tartani, a takarítást is csak bonyolítja. Vagy nézzünk egy másik esetet, amikor a szekrényünk tele van olyan ruhákkal, amik vagy még nem jók, vagy már nem. És ez csak pár példa, lehetne még sorolni.

A minimalista szemlélet szerint meg kell válni azoktól a tárgyaktól, amikben nem leljük örömünket vagy amiket nem használjuk. Így tisztítva meg életterünket, de akár még elménket is. Ha magunkénak érezzük ezeket a gondolatokat, felmerülhet a kérdés: hogyan álljunk ennek neki és mégis mit hozhat ez az életünkbe?

Örök érvényű szabály itt is a fokozatosság. Gondoljuk át, hol van az a helység az otthonunkban, amire a leginkább ráfér egy ilyenfajta tisztítás! Ha ez megvan, itt is haladjunk fokozatosan. Minden olyan tárgy maradhat, amit valóban rendszeresen használunk, de ami porfogó, esetleg több éve nem is nyúltunk hozzá, csak pakoljuk jobbról-balra, az megérett arra, hogy elhagyja a lakást.

Ha kiválogattuk, hogy mi az, ami marad és mi az ami megy, akkor csináljunk több kategóriát! Biztosan lesz olyan, amit ki kell dobnunk, ezeket próbáljuk meg lehetőség szerint újrahasznosítani. Ezenkívül lesznek olyan dolgok, amik értékesek, de nem szeretjük vagy nem használjuk, ezek kerülnek eladósorba. Az interneten manapság könnyen túladhatunk feleslegessé vált tárgyainkon, de akár tarthatunk garázsvásárt is. Aztán lesznek még olyan dolgok, amiket szívesen eladományoznánk. Érdemes a válogatást is ilyen szemmel végezni: ami számunkra felesleges, az másnak hatalmas segítség lehet.

Ha megtetszett a minimalista szemlélet, vegyél részt az egy hónapos kihívásban, melynek keretében egy hónapon keresztül mindennap eggyel több tárgytól szabadulunk meg! Várjuk a tavaszt lom-mentesen, tiszta otthonnal és fejjel!

Termékek
Kedvencek
Belépés
Kosár