• Delivery Országos kiszállítás, 30.000 Ft felett és egyben 50 kg alatt szállítási díj nélkül!
 
Termékek
Akció
Kedvencek
Kosár
Babka mákkal és meggyel

Babka mákkal és meggyel

HOZZÁVALÓK

4 főre - 60 perc

A tésztához:

  •  500 g búzaliszt

  •  egy csipet só

  •  50 g nádcukor

  •  1 tk szárított élesztő

  •  vanília

  •  1 citrom reszelt héja

  •  3 dl (rizs)tej

  • 50 g olvasztott vaj

    A töltelékhez:

  •  50 g vaj

  •  100 g mák

  •  50 g nádcukor

  •  3 dl meggylekvár

Elkészítés

A tészta száraz hozzávalóit elkeverjük, a tejet meglangyosítjuk, együtt tésztává dagasztjuk őket, majd hozzáadjuk az olvasztott vajat, kisé beledolgozzuk, langyos helyen kelesztjük egy órán át. A tésztát lisztezett deszkán téglalap alakúra nyújtjuk, megkenjük olvasztott vajjal, egyenletesen eloszlatjuk rajta a cukorral ledarált mákot és a meggylekvárt, a tésztát a hosszabb oldala felől feltekerjük. Hosszanti irányba (de az egyik végén nem) félbe vágjuk a tekercset, az így kapott két „szálat” egymás köré tekerjük, a „fonatot” félbe vágjuk, vajjal kikent sütőformába tesszük őket, olvasztott vajjal megkenve kelesztjük, utána előmelegített sütőben 150 fokon légkeverésen aranybarnára sütjük és hagyjuk kihűlni őket.

 

Termékek
Kedvencek
Belépés
Kosár