• Delivery Országos kiszállítás, 30.000 Ft felett és egyben 50 kg alatt szállítási díj nélkül!
 
Termékek
Akció
Kedvencek
Kosár
Az arcápolás eredménye a friss, rugalmas arcbőr

Arcápolás télen-nyáron: ragyogó arcbőr néhány lépésben

A tudatos arcápolás mindennapi feladat, amit bőrünk garantáltan meghálál. Mit és milyen sorrendben használjunk? Hogyan épül fel a jó arcápolási rutin?

Mindannyian hibátlan bőrről álmodunk, de az interneten fellelhető tanácsokat olvasva nem mindig könnyű kitalálni, hogy milyen készítmények lennének a legmegfelelőbbek számunkra. Az alapokat unásig ismerjük: igyál elegendő mennyiségű vizet, aludj 7-8 órát és mosd meg az arcodat reggel és este. De mit tehetünk ezeken túl? Hogyan kezdjük neki egy jó bőrápolási rutinnak? Hány terméket és milyen sorrendben érdemes használni?

Arcápolási rutin kezdőknek és haladóknak

A tudatosan felépített arcápolás négy fő lépésből áll:

  • Tisztítás: az arcbőr szennyeződéseinek eltávolítása.
  • Tonizálás: az arcbőr kiegyensúlyozása.
  • Hidratálás: az arcbőr hidratálása és puhítása.
  • Fényvédelem: az arcbőr öregedése ellen.

Arctisztítás: az arcápolás alfája és omegája

A tisztítás minden jó bőrápolási rutin első lépése. A gyengéd arclemosók a legjobbak, különösen, ha a későbbiekben több aktív hatóanyagot tervezel használni. Fontos, hogy bőrtípusodnak megfelelő készítményt válassz. Zsíros bőr esetén szalicilsavas gélt vagy benzoil-peroxidos lemosót, száraz, érett bőrre pedig hidratáló arctisztító tejet.

Az arctisztításról szóló cikkünkben további tippeket adunk a legfontosabb lépésekről, amelyekkel bőrödet ragyogóvá teheted.

Tonizálással a frissesség megőrzéséért

A tonikról néhányunknak eszébe juthatnak még az eredetileg alkohol alapú termékek, amelyeket anno a zsíros bőr szárítására, és a tisztítás után visszamaradt szennyeződések eltávolítására használtak. A mai formulák már jóval többre képesek, és persze jóval kíméletesebbek is. Ezek a híg folyadékok extra adag tápanyagot juttatnak a bőrbe, hogy segítsék a kezelés többi anyagának jobb felszívódását, miközben kiegyensúlyozzák az arcbőrt. Keress alkohol-, parabén- és SLS-mentes arctonikot, ha érzékeny bőrödet kíméletesen frissítenéd fel.

Hidratálás a rugalmasságért

A bőr veszít nedvességmegtartó képességéből az öregedés folyamata közben, ráadásul a napi mosakodással is eltávolíthatjuk a természetes hidratálókat a bőrfelszínről. A hidratáló krémek lényegében segítenek megakadályozni, hogy a bőr külső rétegein keresztül vizet veszítsen. Emellett kiegészíthetik a bőrben természetesen megtalálható védőolajokat és más építőelemeket, például a ceramidokat.

Száraz bőrnél próbáljuk ki a testesebb állagú hidratáló krémeket, míg a zsíros bőrűek inkább a vizesebb állagú géleket keressék.

Fényvédélem a bőr fiatalságáért

Minden dermatológus egyetért abban, hogy a naptej a legfontosabb bőrápolási termék. A mindennapos fényvédő-használat segít megelőzni a ráncok kialakulását, a pórusok növekedését, illetve bizonyos bőrrákos megbetegedéseket is megelőzhet.

A reggeli bőrápolási rutin utolsó lépéseként bőségesen kenj fel egy legalább 30-as fényvédő faktorú naptejet az arcod mellett a nyakadra és a kézfejre is. Mivel az UVA- és UVB-sugarak az ablakon keresztül is bejutnak, még ha otthon is töltöd a napot, akkor is használj fényvédőt.

A nappali és az éjszakai arcápolás különbségei

A nappali arckrémeket úgy készítik, hogy megvédjék bőrünket a környezeti ártalmaktól. Antioxidánsokat tartalmaznak, hogy minimalizálják a szabadgyökök káros hatását, és fényvédőt, hogy óvjanak minket az ultraibolya sugárzástól. Többnyire könnyű állagúak, míg az éjszakai krémeket sűrű textúra jellemzi, hogy nagy hatóanyag-tartalmukkal pótolják a napközben elvesztett nedvességet. Arra összpontosítanak, hogy helyreállítsák a napi ártalmakat olyan összetevőkkel, mint például a retinol, ami felgyorsítja a sejtek cseréjét.

Szépségápolás felsőfokon: arcmaszkok és szérumok

Az arcmaszkok és a szérumok a napi arcápolás remek alkalomszerű kiegészítői. Ezek az aktív összetevőkkel bíró elixírek számos problémát enyhíthetnek a sötét foltoktól a ráncokig.

  • Hialuronsav a tökéletes hidratáltsághoz és  a bőr felső rétegének megerősítéséhez, hogy megakadályozzuk a nedvesség elvesztését.
  • Niacinamid, hogy csillapítsuk az irritációt a gyulladás csökkentésével, és kezeljük a pattanásokat.
  • C-vitamin, hogy felélénkítsük a fakó bőrt, és csökkentsük a sötét foltokat.
  • Retinol, B3-vitamin, peptidek a kollagén és elasztin termelésének serkentésére, hogy megelőzzük a ráncokat és a bőr megereszkedését.
Termékek
Kedvencek
Belépés
Kosár