Cikkek

Apró balkonon hatalmas élmény

Ismerd meg tippjeinket!

2021. 06. 27.

Végre itt a jó idő és mi sem esik jobban ilyenkor, mint ejtőzni egyet a szabadban, árnyékos helyen egy finom limonádéval. Erről akkor sem kell lemondanod, ha nincs kerted, ugyanis egy apró erkélyből is varázsolhatunk hangulatos pihenőhelyet magunknak.

A legfontosabb, hogy lehetőség szerint olyan bútorokat válasszunk, amik többfunkciósak és összecsukhatóak. Egy korlátra akasztható asztallal máris rengeteg helyet nyertünk. A székek is jó, ha összecsukhatóak, mert így télen sem kell bajlódni majd a tárolásukkal.

Ha forgalmas helyen lakunk vagy nem szeretnénk, ha a kíváncsiskodó szemek megzavarnák a pihenésünket, akkor szerezzünk be szélfogót a korlátra, nagyon jó szolgálatot fog tenni.

A burkolatokat is feldobhatjuk, egy kis műfűvel, vagy fahatású burkolattal. Erre már csak egy szép kültéri szőnyeg kell, és kész is a mini oázis.

A növények adják meg a hely igazi hangulatát, de fontos, hogy körültekintően válasszunk. Figyelembe kell venni, hogy az erkély milyen fekvésű. A helyi kertészetekben biztosan szívesen segítenek megtalálni a megfelelő virágokat, növényeket. De még a fűszernövények is tudnak mutatósak lenni és még hasznosak is.

Az esti kikapcsolódásokhoz szükség lesz lampionokra vagy napelemes lámpákra, ezután nincs is más dolgunk, mint készíteni egy finom italt és élvezni a friss levegőt, gyönyörködni a naplementében vagy figyelni az esti város fényeit.