Cikkek

Levendula

kényeztetés testnek és léleknek!

2021. 08. 01.

A levendula (Lavandula) az árvacsalánfélék családjába tartozó növénynemzetség 39 fajjal és több hibrid fajjal. A nemzetség sok tagja kerti dísznövényként ültetett a mérsékelt éghajlaton, felhasználják továbbá fűszerként, és a belőle kivont illóolajat számtalan kozmetikai termékben. A nemzetség leggyakrabban használt faja a közönséges levendula (Lavandula angustifolia), amit sokszor csak levendulaként említenek. Az 1700-as években került Magyarországra.

Számos felhasználási lehetősége van, fogyaszthatjuk szörpként, de használhatjuk az aroma diffúzorban párologtatásra. Az idegrendszerre gyakorolt hatása lenyűgöző. A lila virágokból nyert illóolaj nyugtató hatása vitathatatlan. Az orvosi levendula (Lavandula angustifolia) illóolaja csillapítja a feszültséget, és antidepresszánsként is használható. Békét hordozó illata különösen jól használható ingerlékenység, düh, frusztráció esetén.

Kozmetikumok remek kiegészítője, mert nyugtatja és regenereálja a bőrt. A rohanós nyári napok tökéletes kiegészítője. Testi és lelki kényeztetés a levendula illatával, egy hidratáló krém, aromaolaj vagy virágvíz használatával.

Pár termék kínálatunkból:

https://ecofamily.hu/tihanyi-bioszappan-90g-levendula.html

https://ecofamily.hu/levendarium-bio-illoolaj-10ml-lav-angustifolia.html

https://ecofamily.hu/aromax-legfrissito-spray-20ml-levendula-teafa-antibacteria.html

https://ecofamily.hu/levendarium-bio-levendula-viragviz-100ml-spray.html

https://ecofamily.hu/verbena-keksz-90g-levendula-afonya.html

https://ecofamily.hu/agi-gyumolcsszorp-0-7l-mezes-levendula.html